Obieraczka szczotkowa – oszczędność czasu i pieniędzy

W dużych przedsiębiorstwach przetwórstwa spożywczego dziennie zużywa się tony warzyw. Ciężko wyobrazić sobie ich przygotowanie przez wyznaczonych do tego ludzi. Musieliby pracować bezbłędnie i w tempie cyborgów, na stanowisku, które wymaga niesamowitej obrotności i krzepy. Z pomocą dla takich firm przychodzi obieraczka szczotkowa – wydajne narzędzie do obróbki warzyw.

Czy to ma sens?

Aby pracowała w pełni funkcjonalnie, trzeba przeprowadzić proces mycia wstępnego. Potem, obieraczka szczotkowa skutecznie pozbędzie się naskórka z warzyw korzennych, takich jak ziemniak, burak oraz seler. To bardzo szybka i skuteczna metoda dobrego przygotowania warzyw do dalszej obróbki. Ułożone w kształt niecki szczotki skutecznie usuwają niepożądane elementy z warzyw. Są one z reguły wykonane z wysokiej jakości metali, w tym stali kwasoodpornej. Odpadki są odrzucane do osobnej przestrzeni, gdzie swobodnie może je usuwać zarówno człowiek, jak i inne urządzenie. Obieraczka szczotkowa to nowoczesna, efektywna i niezawodna maszyna.